Kokosový koláč z fazolí

Někteří z vás znají fazolové koláče už dávno, někteří asi přemýšlí, jestli jsme vůbec normální.. Zahoďte předsudky a uvidíte, že i z opomíjených fazolí se dá vyčarovat něco opravdu skvělého!

 

Suroviny:

200 g bílých fazolí

150 g slazeného kokosového másla Nutspread

200 ml kokosového mléka

4 vejce

2 sáčky vanilkového cukru

hrst strouhaného kokosu

 

Fazole namočíme minimálně na 6 hodin a v nové vodě poté uvaříme do měkka. (V nouzi můžete použít i fazole z konzervy.)     

                                                        

Troubu si předehřejeme na 220 stupňů. Uvařené fazole zcedíme, přesuneme do mixéru a rozmixujeme do hladka spolu s polovinou kokosového mléka, 100 g kokosového másla Nutspread

                                                       

a 2 sáčky vanilkového cukru. Už tento, řekněme polotovar, je velice jedlý-vzpomeňte si na babiččino na těsto na bábovku.. :) 

                                                       

Přidáme k němu postupně jedno vejce po druhém...

                                                        

a vyšlehanou směs vlijeme do formy na srnčí hřbet.

                                                        

Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme – doba pečení závisí na nás. Po 45 minutách bude koláč krémový jako cheesecake, po 60 minutách bude mít spíše konzistenci výborné bábovky..  

                                                         

Upečený "dort" necháme vychladnout do druhého dne, poté z formy vyndáme nebo opatrně vyklopíme a připravíme si polevu: 100 ml kokosového mléka smícháme se zbytkem kokosového másla Nutspread a hrstí strouhaného kokosu.

                                                          

Potřeme celý povrch koláče a necháme ztuhnout.

                                                           

Před podáváním „pocukrujeme“ kokosem a nakrájíme na řezy.

                                                           

Koláč chutná opravdu výborně, díky fazolím a kokosovému mléku je krásně vláčný,

                                                            

naše kokosové máslo mu zase dodává úžasnou krémovou chuť pralinek Raffaello :-)      

                                                            

Vzhledem k absenci mouky je bez lepku a neobsahuje ani mléko, takže i lidé s různými alergiemi a dietami si jej mohou dát úplně bez obav.Marně hledám, co takovému dezertu vytknout!

                                                                                                  

Snad vás potěší a zachutná minimálně stejně jako nám..

                                                             

 

Zajímá vás, co je u nás nového?

Sledujte nás