5 nejlepších tipů na použití arašídového másla

Alka snídaně.jpg

Koupili jste si svůj první kbelíček 100% arašídového másla Nutspread? Gratulujeme :) Možná teď stojíte v kuchyni s otázkou, kam s ním? Zde jsou ty nejchutnější a zároveň nejjednodušší tipy - protože v jednoduchosti, jak známo, je síla!

1. Namažte ho na chleba!

Chleba s máslem... jak obyčejná věc. Ovšem jenom zdánlivě! I ten nejvšednější chleba se totiž s vrstvou 100% arašídového krému Nutspred promění v gurmánský zážitek :-) Je celkem jedno, zda zvolíte klasický čerstvý chléb, rozpečený toustový, kváskový, bezlepkový nebo třeba jenom kukuřičný chlebík či knackebrot, chuť burákového másla je velmi výrazná a každému pečivu dodá neodolatelný šmrnc. Rozhodně vyzkoušejte!

2. Dejte ho do ovesné kaše

Nedovedete si představit ráno bez teplé ovesné kaše k snídani? Oříšky, rozinky, skořici a další ingredience do ní jistě dávno používáte - ovšem se lžící arašídového másla je to úplně jiná liga. Jakmile jednou vylepšíte kaši ořechovým máslem, už u Vás doma nebude nikdy chybět.

Foto od zákaznice :)

3. Upečte s ním koláč

A víte co.. vlastně ho nemusíte ani péct :D I jakýkoliv nepečený dort nebo zákusek, kde například do tvarohové náplně vmícháte arašídové máslo, přidáte ho do bílého jogurtu nebo s ním ozdobíte zmrzlinový pohár, dostane rázem úplně jinou chuť. Zde na snímku náš nepřekonatelný arašídový cheesecake bez mouky :)

 4. Udělejte si pudink

Kdo by nemiloval pudink? Pochoutka našeho dětství, která v závislosti na složení může a nemusí být nezdravá :-) Zkuste to podle našeho receptu: Uvařte 200 g dýně hokaido, přidejte lžíci cukru a lžíci arašídového másla a rozmixujete se 100 ml kokosového mléka. Dýně má hodně škrobu, takže krém je krásně hustý a plný ořechové chuti, zato je na rozdíl od pudinků z obchodu bez éček, kukuřice, pšenice a chemie.

Úžasná věc! Místo arašídového másla můžete použít také kešu máslo Nutspread.

5. Snězte ho lžičkou :)

Gurmáni a závisláci vědí :D Nejlepší způsob, jak si lahodnou a krémovou chuť arašídového másla Nutspread opravdu užít, je dát si ho jednoduše na lžičku. Je tak neskutečně dobré, že u jedné lžičky určitě neskončíte - Vaše tělo Vám ale poděkuje! Tato arašídová "pomazánka" je totiž plná hořčíku, zinku, železa a dalších minerálů, navíc obsahuje zdravé tuky a velkou porci bílkovin! Takže s chutí do něj :)


Líbil se Vám článek? Ještě více tipů, receptů a rad najdete v knize Závislá na čokoládě.

Zajímá vás, co je u nás nového?

Sledujte nás