Domácí lískooříškové müsli s čokoládou – bez lepku a mléka

Domácí lískooříškové müsli s čokoládou – bez lepku a mléka

Jak na poctivé domácí müsli bez lepku, palmového oleje a dalších příměsí, pouze ze zdravých a poctivých surovin? Vyrobte si ho z pohanky - stačí Vám pouhé čtyři ingredience :)

Potřebujeme:

100 g pohanky

4 lžíce 100% lískooříškového másla Nutspread

4 lžíce lískových oříšků

20 g hořké 70% čokolády

Pohanku namočíme do vody alespoň na 4 hodiny, poté propláchneme a necháme okapat. Troubu si předehřejeme na 220 stupňů.

Lískové oříšky a čokoládu nasekáme na kousky podle libosti a v míse smícháme s lískooříškovým máslem Nutspread. V této směsi obalíme pohanku, vše rozložíme na plech vyložený papírem na pečení....a pečeme do zlatova a do křupava asi 30 minut. Hotové müsli můžeme skladovat ve sklenici v ledničce..

.. jíst samotné, s jogurtem, ovocem nebo jak to máme rádi :)

Pohanka má od přírody lehce oříškovou chuť, kterou právě 100% a voňavé lískooříškové máslo Nutspread neuvěřitelně podtrhne. Díky čokoládě není třeba žádné další slazení – a věřte nebo ne, chutná to naprosto úžasně :)

 

Zajímá vás, co je u nás nového?

Sledujte nás