Arašídový cheesecake bez mouky

Arašídový cheesecake bez mouky

Máte rádi jednoduché koláče plné svěžích chutí? Tento cheesecake budete milovat! Kombinuje totiž sladkou chuť našlehaného krémového sýra se solenými arašídy, které do křupava opečené chutnají extra pikantně. A o tom, že je to jedna velká zdravá smetanová snickerska, asi není třeba diskutovat, že :)?

Suroviny:

250 g arašídového másla Nutspread

4 kelímky sýra cottage ve smetaně

200 ml kokosového mléka

4 celá vejce

80 g kokosového cukru

arašídy na ozdobu

sůl

 

Troubu si předehřejeme na 220 stupňů. Všechny suroviny smícháme v míse nebo v robotu, jen hrst arašídů si ponecháme stranou. Směs vlijeme do formy vyložené papírem na pečení a pečeme cca 45 minut. Zbylé arašídy promícháme se solí a na posledních 10 minut jimi posypeme povrch koláče, aby se opražily pěkně do zlatova a do křupava. Necháme vychladit přes noc a druhý den opatrně nakrájíme.

PS: Pokud si koláč polijete čokoládou, podoba se snickerskami bude dokonalá :)

 

Zajímá vás, co je u nás nového?

Sledujte nás