Bezlepkové krekry z rýže a arašídového másla

DSC_0049.JPG

Hledáte zdravější alternativu pšeničného pečiva - bezlepkovou, plnou bílkovin a skvělé arašídové chuti? Tak tady ji máte! Tyhle úžasné voňavé placky máte hotové raz dva - a navíc jsou tak dobré, že se dají jíst i samotné :)

Suroviny na 1 plech:

250 g jasmínové nebo lepkavé rýže

250 g tvarohu

2 lžíce arašídového másla Nutspread

1 lžíce soli

Rýži si v mixéru rozdrtíme na mouku, přidáme, tvaroh, sůl a a arašídové máslo. Přidáme vodu podle potřeby a vypracujeme husté lepivé těsto, které rozetřeme na plech vyložený papírem na pečení.( Pro ještě větší zážitek doporučejeme navrch extra porci másla a sůl :-) )

Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme cca 40 minut do zhnědnutí povrchu. Necháme úplně vychladnout, sejmeme z papíru a natrháme na krekry. Nejlépe si je vychutnáte jen tak - mají velmi návykovou slano-arašídovou chuť a navíc jsou obohacené o bílkoviny z tvarohu. Případně doplňte oblíbenou pomazánkou a zeleninou :)

Dobrou chuť!

Zajímá vás, co je u nás nového?

Sledujte nás