Jednoduché bezlepkové cottage housky

IMG_20221227_112440.jpg

Dostali jste chuť na voňavé a křupavé houstičky :)? Pak je tohle recept přesně pro vás! Tyhle cottage housky máte hotové raz dva, jsou ze samých přirozeně bezlepkových surovin a navíc obsahují i slušnou dávku bílkovin, takže Vás zasytí na mnohem déle než obyčejné bílé pečivo. Úspěch zaručen!

Suroviny:
200 g jasmínové rýže
100 g quinoa lupínků
300 g sýra cottage
1 vejce (nemusí být)
1 lžička soli
1 lžička prášku do pečiva

Rýži a quinou dáme do mixéru a rozmixujeme na mouku. Přidáme sůl, cottage a prášek do pečiva a nakonec vmícháme vejce - nemusí být nutně. Ze směsi vytvarujeme housky, potřeme žloutkem a dáme péct do trouby cca na 30 minut. Chuť je výborná a se sýrem cottage opět ještě lepší :-) Vyzkoušejte a dejte mi vědět, jak Vám chutnalo!

Líbil se Vám recept? Ještě více tipů, receptů a rad najdete v mé knize Závislá na čokoládě!




Zajímá vás, co je u nás nového?

Sledujte nás