Bezlepkové vánoční kostičky s kakaem a mandlemi

_DSC0035.JPG

Máte doma celiaka? Vytvořit výborné vánoční cukroví bez mouky nebylo nikdy snazší! S pomocí lahodné dýně hokkaido a voňavého Mandlového másla Nutspread s perníkem vykouzlíte úžasné kakaové kostičky, které Vám budou pod rukama ujídat i ti, kterým mouka žádný problém nedělá..

 

Suroviny:

300 g dýně hokkaido

100 g másla Nutspread Mandle a perník

2 lžíce kakaa

2 lžíce suchého kokosu

2 vejce

60 g kokosového cukru

20 g kypřícího prášku bez fosfátů (vinný kámen)

perníkové máslo, mandle a kokos na ozdobu

 

Všechny suroviny zpracujeme v robotu do hladkého středně hustého těsta. Vylijeme do formy na pečení, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme asi jednu hodinu, aby povrch popraskal, ale vnitřek zůstal vláčný. Necháme vychladnout do druhého dne, poté opatrně nakrájíme na čtverečky.

Na talířku zdobíme mandlemi, mandlovým máslem a kokosem.

Dobrou vánoční chuť :)!

 

Zajímá vás, co je u nás nového?

Sledujte nás