Kokosový perník bez mouky

_DSC0032 (2).JPG

Jednoduché koláče hotové raz dva, plné zdravých ingrediencí a svěžích chutí - takové máme ze všeho nejraději :) A dýňový na podzim prostě nemůže chybět! Zkuste to podle našeho receptu - je úžasně voňavý a fantasticky vláčný :)

Suroviny:

400 g dýně hokkaido 

100 g másla Nutspread crunchy kokos

4 celá vejce

4 lžíce kakaa

2 lžíce koření do perníku

2 lžíce brusinkové zavařeniny

40 g kokosového cukru


Předehřejeme si troubu na 220 stupňů, kokosové máslo si rozehřejeme, aby bylo tekuté.

Dýni, kakao, cukr a koření zpracujeme v robotu, podle potřeby přidáme vodu a vejce jedno po druhém - vznikne nám vláčné těsto.  Nakonec vmícháme křupavé kokosové máslo a brusinky - už ale nemixujeme, abychom neporušili křupavost másla :) 

Těsto vlijeme do pekáčku vystlaného papírem na pečení a pečeme do zhnědnutí a zpevnění (cca 40 minut). Po upečení necháme odležet v lednici do druhého dne. Skvěle chutná teplý i studený!

PS: Tento koláč má nízký glykemický index, je nabitý zdravými tuky a proteiny a není nijak přeslazený. Můžete si ho bez obav dopřát kdykoliv během dne!


Líbil se Vám článek? Chcete více zdravých receptů? Najdete je v knize Závislá na čokoládě!








Zajímá vás, co je u nás nového?

Sledujte nás