Bezlepkový koláč s pudinkem a broskvemi

DSC_0031.JPG

Pudinkové koláče - kdo by je neměl rád? Tenhle v sobě navíc ukrývá slušnou dávku bílkovin v podobě tvarohu a vajíček, šťavnaté letní broskve a jednu tajemnou ingredienci v korpusu :) Výsledek je více než vynikající a zaujme i ty, kteří zdravou stravu nemají úplně v lásce :)

Korpus:

200 g uvařené černé čočky

50 g pohanky

1 vejce

2 lžíce koření do perníku

20 g kokosového cukru

Náplň:

250 g tvarohu

250 g bílého jogurtu

2 broskve

2 vejce

1 balíček (40 g) vanilkového pudinkového prášku

40 g vanilkového cukru

1 lžička soli


Předehřejeme si troubu na 200 stupňů. Suroviny na korpus zpracujeme v robotu, natlačíme na dno dortové formy a pečeme asi 40 minut do zhnědnutí a zpevnění povrchu.

Broskve nakrájíme na kousky, ostatní suroviny na náplň smícháme v mixéru. Na předpečené těsto dáme broskve, zalijeme tvarohovo-pudinkovou směsí a zvolna pečeme, dokud se povrch nezpevní a nezezlátne. Necháme vychladnout do druhého dne. Na talíři ozdobíme máslem Lískový oříšek + kešu, které tvarohovou chuť báječně podtrhne. 

PS: Koláč je přirozeně bez lepku, má nízký glykemický index, je málo sladký a velmi sytý. Určitě vyzkoušejte!

Líbil se Vám recept? Další skvělé recepty, rady a triky najdete také v knize Závislá na čokoládě :-)


Zajímá vás, co je u nás nového?

Sledujte nás