Dýňový cheesecake s mandlovým máslem

_DSC0036.JPG

Dýně patří k podzimu a cheesecake patří ke každému dni :) Náš perníkovo-kokosový budete milovat!

 

Suroviny:

500 g dýně hokkaido

500 g sýra Cottage ve smetaně

3 vejce

100 g másla Nutspread Mandle a perník

100 g másla Nutspread 100% kokos

40 g vanilkového cukru

20 g skořicového cukru

 

Předehřejeme si troubu na 220 stupňů.

Dýni hokkaido nakrájíme na kousky, rozmixujeme v robotu spolu se skořicovým cukrem, jedním vejcem a Mandlovým máslem Nutspread s perníkem, v případě potřeby přidáme trochu vody. Těsto dáme na dno zapékací misky a předpečeme asi 30 minut.

Na náplň rozmixujeme sýr cottage, Kokosové máslo Nutspread, vanilkový cukr a dvě vejce. Nalijeme na zpevněné těsto a pečeme ještě asi hodinu dozlatova. Hotový koláč necháme vychladnout v lednici do druhého dne. Na talíři ozdobíme mandlemi a mandlovým máslem a zasněžíme kokosem :) 

Nutriční informace:

Bez lepku: ANO

Bez cukru: NE

Bez mléka: NE

Glykemický index:

GI koláče je nízký a jde tak o velmi zdravý dezert! Cukru je v něm minimálně, vychlazená dýně obsahuje rezistentní škroby, vše je doplněné zdravými tuky z ořechovéhomásla a bílkovinami ze sýra a vajíček. I malý kousek Vás ohromně zasytí a nemusíte se ho rozhodně bát ani na večeři!

Líbil se Vám recept? Ještě více tipů, receptů a rad najdete v mé knize Táňa Lišková:Závislá na čokoládě!

Zajímá vás, co je u nás nového?

Sledujte nás