Dýňové brownies s máslem z vlašských ořechů

Dýňové brownies s máslem z vlašských ořechů

Spojení lahodné dýně, čokolády a másla z vlašských ořechů? Věřte nám - máloco na světě je lepší :)

Suroviny:

200 g dýně hokkaido

100 g másla z vlašských ořechůNutspread

100 g hořké 70% čokolády

1 lžíce kakaa

1 lžíce kokosového oleje

hrst vlašských ořechů

1 vejce


Ano, to je opravdu vše! Jakkoli tento koláč vypadá až hříšně nezdravě, je bez lepku, bez mouky, není přeslazený a má nízký glykemický index. Zkrátka něco pro vás :-) A bonus? Je opravdu jednoduchý na přípravu! Tak do toho!

Prvních pět surovin zpracujeme v robotu do hladkého těsta, přidáme vejce a ještě promixujeme. Vlijeme do pekáčku vystlaného papírem na pečení, dovnitř zamícháme vlašské ořechy a pečeme na 180 stupňů cca 40 minut. Po upečení nekrájíme hned, ale necháme aspoň dvě hodiny dojít v troubě a vychladnout.

Nejlepší je koláč teplý a až tak třetí den - ale kdo by to tak dlouho vydržel, že :)?

Zajímá vás, co je u nás nového?

Sledujte nás