Dýňový koláč s vlašskými ořechy

_DSC0065.JPG

Jestli existuje něco lepšího než dýňový koláč.. pak je to dýňový koláč s máslem z vlašských ořechů :) Bez mouky, bez mléka - a přitom tak vynikající! Vyzkoušejte, žasněte..

Suroviny:

300 g dýně hokkaido

200 g cukety

100 ml kokosového mléka

100 g másla z vlašských ořechů Nutspread

60 g kokosového cukru

60 g suchého kokosu

2 celá vejce

1 lžíce koření do perníku

1 lžička mořské soli

ořechové máslo + ořechy na ozdobu


Příprava? Naprostá hračka!

Všechny suroviny mimo vajec zpracujeme v robotu do vláčného těsta. Potom opatrně zašleháme vejce jedno po druhém, směs vlijeme po papírem vystlané formy na pečení a vložíme do předehřáté trouby. Pečeme zvolna asi jednu hodinu na 200 stupňů – vypneme samozřejmě v momentě, kdy koláč ještě není úplně zpevněný. Necháme v troubě dojít a vychladnout v lednici do druhého dne.

Servírujeme vychlazený, politý bohatou dávkou másla z vlašských ořechů a posypaný sekanými ořechy. Jak jednoduché, tak úžasné :)

Nutriční informace:

Bez lepku: ANO

Bez mléka: ANO

Bez cukru: NE

Glykemický index:

GI koláče je vzhledem k použitým surovinám velmi nízký – základ tvoří zelenina, tuk a bílkoviny, kokosový cukr má navíc nižší GI než klasický a nijak Vás neohrozí. O zdravých tucích a úžasné chuti vlašského krému se rozepisovat netřeba, že? To prostě musíte vyzkoušet :)!

 

 

 

Zajímá vás, co je u nás nového?

Sledujte nás