Jednoduchá žemlovka s arašídovým máslem

Žemlovka.jpeg

Že není žemlovka zrovna Váš "šálek čaje" :D? Možná po ochutnání téhle změníte názor! Pudink, jablíčka, arašídové máslo a další dobroty udělají totiž z jednoduchého receptu naprosto božský dezert :)

Suroviny:

Toustový chléb 
Jablko/hruška
Kokosový olej
Bio pudding vanilka 
Kokosové mléko
Čekankový sirup
Arašídové máslo Nutspread
Skořice

Postup:

Mísu na zapékání vystříkáme kokosovým olejem, položíme plátek toastového chleba a postříká mého kokosovým olejem. Jablko nebo hrušku si nastrouháme nahrubo a dáme vrstvu na toustový chleba, zasypeme skořicí, pocákáme čekankovým sirupem a dáme další plátek chleba, postříkáme a dáme další vrstvu nastrouhaného jablka hrušky. Vezmeme si vajíčko a rozmícháme ho s trochu kokosového mléka a to vylejeme navrch žemlovky. 
Pudink si uvaříme s kokosovým mlékem, s trochou skořice a  čekankového
sirupu. (Hrnec si vždy vystříkáme kokosovým olejem, aby se pudink nepřipálil) Uvařený pudink dáme na žemlovku a dáme zapéct na 180° do trouby na 30 až 40 min. Nakonec po upečení pocákáme arašídovým máslem, skořicí a sirupem. Vynikající je ještě teplá, ale i odleželá druhý den :)




Zajímá vás, co je u nás nového?

Sledujte nás