Tvarohový koláč z rýžového papíru

DSC_0146.JPG

Milí zákazníci,

máte rádi křehké tvarohové koláče, ideálně takové, v kterých je víc náplně než těsta :)? Tenhle se Vám bude líbit! Namísto klasického korpusu z pšenice jsme si tentokrát vzali na pomoc rýžový papír - výsledný koláč je tak úžasně lehký a šťavnatý a těsto chutná skoro jako listové!

Suroviny:

10 plátků rýžového papíru

250 g tvarohu

100 g másla z vlašských ořechů Nutspread

2 vejce

40 g kokosového cukru


Předehřejeme si troubu na 220 stupňů. Rýžový papír si namočíme do vody, aby se s ním dobře pracovalo a vyskládáme s ním dno a boky dortové formy. Zbylé suroviny zpracujeme v robotu, nalijeme na "korpus" a pečeme do zlatova asi 45 stupňů. Krájíme ideálně až druhý den - na talíři zdobíme ořechovým máslem a ořechy.

Koláč má nízký glykemický index, je plný bílkovin a zdravých tuků. Máslo z vlašských ořechů svou jemně trpkou chutí výborně kontrastuje se sladkou náplní a výsledek je jednoduše fantastický :) Vyzkoušíte? 

PS: Více podobných skvělých receptů najdete také v knize Závislá na čokoládě!

Zajímá vás, co je u nás nového?

Sledujte nás