Dokonalá fermentovaná ovesná kaše

IMG_0605.jpg

Ovesná kaše - jedna z Vašich nejoblíbenějších snídaní, a co teprve, když se do ní přidá máslíčko :D Vyzkoušeli jste už ale i fermentovanou variantu? V této verzi se vločky nechají namočené přes noc - díky tomu jsou lépe stravitelné a vitamíny z nich Vaše tělo snáze vstřebá. Zkuste recept naší zákaznice Martiny Vlášek a uvidíte, že i něco tak jednoduchého může chutnat naprosto skvěle! 

Potřebujeme:

70 g ovesných vloček
20-30 g rostlinného kvalitního proteinu
špetku růžové himalajské soli

Postup:
- ovesné vločky dám do kastrůlku, přidám špetku soli, zaliju horkou vodou,
přiklopím a nechám přes noc odstát.
- ráno přivedu k varu a povařím dokud nemá kaše požadovanou konzistenci
(cca 10). Podle potřeby můžete přidat vodu.
- poté přimíchám protein, podle potřeby ještě vodu a nechám pod pokličkou
cca 5 minut odstát
- přendám do mističky, přidám ovoce, které posypu skořicí, čokoládu,
semínka a oříškové máslo


Zajímá vás, co je u nás nového?

Sledujte nás