Pistáciový cheesecake Nutspread

_DSC0042.JPG

Jeden z nejoblíbenějších dortů na světě? Rozhodně cheesecake! Krémovému koláči s křupavou vrstvou máslových sušenek stěží odolá i člověk, který jinak sladkosti nijak nevyhledává. Ovšem když se spojí krémový sýr s delikátní sladko-slanou chutí ořechového másla Nutspread Kešu a pistácie, to je pak teprve něco :) 

Suroviny:

150 g máslových sušenek

2 lžíce másla

2 lžíce kakaa

1 kg krémového sýra, ricotty nebo tučného tvarohu

100 g másla Nutspread Kešu a pistácie 

4 vejce

80 g kokosového cukru

1 lžíce soli

pistácie na ozdobu


Předehřejeme si troubu na 220 stupňů. Sušenky rozdrtíme, smícháme s máslem a kakaem, natlačíme na dno dortové formy a cca 30 minut předpečeme. 

Mezitím si zpracujeme suroviny na náplň: Tvaroh, ricottu nebo cream cheese smícháme s kokosovým cukrem, solí a slaným pistáciovým máslem Nutspread - uvidíte, že ta sůl tomu dodá neuvěřitelný šmrnc :) (Část másla můžeme ponechat nerozmixované, záleží na tom, zda chceme mít koláč úplně hladký nebo preferujeme oříšky v náplni.)

Nakonec přidáme 4 vejce, vše vyšleháme, vlijeme na náplň a pečeme asi 50 minut. Na posledních 10 minut necháme na horní vrstvě opražit pistácie. Necháme dojít v troubě a poté vychladit v lednici do druhého dne. Až poté opatrně nakrájíme. Dobrou chuť!


Zajímá vás, co je u nás nového?

Sledujte nás