Pekanový pletenec je sice skvělá věc, ale... co ty éčka, margaríny a palmový olej? To už tak skvělé není - výrobky ze zmrazeného polotovaru rozhodně nejsou nějakým přínosem pro zdraví a zažívání. Tak proč si tuhle dobrotu nepřipravit doma za pár minut, navíc s extra dávkou proteinů? Nic se neválí, nic nekyne a výsledná chuť je jednoduše božská :)
Suroviny:
50 g polohrubé mouky
50 g polotučného tvarohu
1 lžíce javorového sirupu
2 lžíce mléka
1 lžička prášku do pečiva
pekanové ořechy na posypání
Z mouky, mléka, kypřícího prášku a tvarohu vypracujeme těsto a dáme v tenké vrstvě na pečicí papír. Na těsto dáme pekanové máslo, pocákáme javorovým sirupem, posypeme ořechy a dáme péct na 20 minut na 180 stupňů.
Chuť neskutečná, přitom hotovo za chvíli, bez margarínů, bez éček, bez palmového oleje a s bílkovinami navíc :).jpeg)