Jogurtový koláč bez lepku

DSC_0071.JPG

Rozhodli jste se zhubnout - ale chuť na koláč je silnější? Tenhle si můžete dát bez obav - je bez mouky a plný zdravých surovin!

Suroviny:

200 g dýně hokkaido

100 g quinoa lupínků

100 g kokosového másla Nutspread křupavého

500 g bílého jogurtu

3 vejce

20 g skořicového cukru

60 g kokosového cukru

2 lžíce koření do perníku

kokosové chipsy na ozdobu

Na korpus zpracujeme v robotu 100 g dýně, quinoa lupínky, skořicový cukr, koření, jedno vejce a 30 g kokosového másla. Těsto natlačíme do formy vystlané papírem na pečení a předpečeme cca 45 minut.

Na náplň smícháme jogurt, kokosový cukr, zbytek dýně a dvě vejce.

Vlijeme na předpečený korpus a dovnitř zamícháme křupavé kokosové máslo. Pečeme asi hodinu do zpevnění povrchu. Krájíme až druhý den po vychladnutí - koláč je bez mouky a velmi křehký, ale chuťově úžasný :-)

Na talíři ozdobíme chipsy nebo ořechovým máslem podle výběru :)

Zajímá vás, co je u nás nového?

Sledujte nás